Amorgos

Amorgos

Amorgos ligger öster om Naxos i ögruppen Kykladerna. Amorgos är en fantastiskt vacker ö och är som skapad för vandring, snorkling eller bara sitta och insupa lugnet. Amorgos erbjuder en mängd bra snorkelplatser i det turkosa vattnet, här finns gott om fisk och sikten är fantastiskt bra. För den som vill ha lite spänning så finns det också platser där man kan snorkla i grottor. Det är inte konstigt att dykfilmen “det stora blå” delvis spelades in på Amorgos.

Att resa hit

På Amorgos finns ingen inga charterturister och de har heller ingen egen flygplats. För att ta sig till Amorgos behöver man därför landa på någon av de närliggande flygplatserna och sedan ta båten över för att kunna njuta av ön. Den närmsta flygplatsen med möjlighet att ta färja vidare mot Amorgos är via Santorini. Det finns även möjligheter att ta båt via Naxos. Kom ihåg att det finns två olika hamnar på ön så att du hamnar på rätt ställe från början.

Sevärdigheter

Amorgos är inte bara känt för sitt fantastiska vatten utan här finns också en mängd sevärdheter. Ett måste är att skåda det kända klostret ”Panagia Chozoviotissa” som är öppet för turister. Klostret ligger vacker fastnaglat i berget ovanför ”Agia Anna”. På Amorgos finns också mino-ruiner att skåda, dessa ligger ett stenkast från den vackra hamnstaden Katapola som erbjuder mängder med caféer, tavernor och bra boende. Eftersom Amorgos är en populär ö kan det vara lite svårt att få tag på boende under högsäsongen och man bör då boka rum i förväg. På Amorgos finns också en mängd olika vandringsleder och dessa erbjuder oftast fantastiska utsikter över både dalar på ön och utsikter över Medelhavets blåa vatten. Vill man inte ut och vandra så finns det en mängd charmiga byar på Amorgos där man kan strosa omkring och bara njuta av det lugn Amorgos erbjuder.

Boende

På Amorgos finns det gott om boendealternativ så till vida att du inte dyker upp mitt i högsäsongen som är från juli – augusti. Om du åker till Amorgos under den här perioden måste du förboka boende för att vara säker att du har någonstans att sova när natten träder in. Det finns boenden utanför huvudstaden men de är få och kräver att du är riktigt intresserad av att bo på den Grekiska landsbygden.